Puheeni Natosta puoluevaltuuskunnassa

Hyvät ystävät,

Moni tärkeä periaate on jo sanottu, joten puhutaan tosiasioista.

Turvallisuuspolitiikan ylipapit ovat kirjoittaneet selontekoja, joiden liturgiassa tärkeintä on ollut löytää tapoja olla puhumatta karhusta.

Otso teki Tsetseniassa hirmutekoja. Etelä-Ossetian vei kontio. Aleppon tuhosi mesikämmen. Krim siirtyi nallelle.

Kuten hallitus selonteossaan, sanotaan asiat kuin ne ovat: Venäjän karhu ottaa naapureiltaan maata viitaten kintaalla globaalille turvallisuusjärjestelmälle.

Yritykset integroida Venäjä demokraattiseen maailmanjärjestykseen markkinatalouden kautta ovat vain täyttäneet Venäjän sotakassaa.

Suomi tarvitsee turvatakuut hyvissä ajoin ennen kuin Pekka joutuu näyttämään kyntensä uutena Zelenskyinä.

Nato on Euroopan ainoa jo olemassa oleva sotilaallisen yhteistyön perusta. Muut rakenteet perustuvat Nato-yhteensopivuuteen.

Hyvät suomalaiset,

On aika laittaa ylipappien suitsuttimet kaappiin. On aika liittyä Natoon.

En ole yksin: mielipidetutkimusten mukaan kuusi kymmenestä vihreästä kannattaa Nato-jäsenyyttä, meistä viiteläisistä jopa yhdeksän kymmenestä.

Minua harmittaa, että joudumme palaamaan vallan tasapainoon perustuvaan geopolitiikkaan. Se ei kestänyt Napoleonia tai Vilhelm II:a, eikä se tule kestämään moninapaista globalismiakaan.

Natossakin meidän on ajettava sääntöperustaista, globaalia rauhanpolitiikkaa, jossa ihmisoikeudet ovat keskiössä. Siitä ei saa koskaan tinkiä. YK:n turvallisuusrakenteet on uudistettava, jotta niiden taakse ei voi kyynisesti piiloutua.

Samalla ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme pitää tunnustaa jatkossa paremmin tosiasiat, jotta jatkossa emme ylläty karhun todellisesta luonnosta.

Kannatan pohjaesitystä.

Kiitos.